Canvi climàtic i Bíblia, per Joel Forster

02.06.2017 16:54

Canvi climàtic i Bíblia

Donald Trump, president del EUA, ha anunciat que deixa l’acord de París, pel qual molts països es comprometien a fer avanços per a frenar el canvi climàtic. La raó que ha donat era senzilla: posar els interessos econòmics del seu país per davant de qualsevol altra cosa.

Hem vist sovint als mitjans de comunicació que molts dels ciutadans dels EUA es consideren una “nació cristiana”. És més, molts dels que van votar per Trump asseguraven a les xarxes socials que ho feien des d’una convicció espiritual profunda.

Però, si ser cristià és creure’s la Bíblia, valdria la pena llegir-la per a veure què en diu sobre el medi ambient, la naturalesa, el planeta. Un anàlisi honest (i senzill) no deixa lloc a grisos. Déu demana que els humans administrem el planeta amb responsabilitat, cura, i admiració.

Hi ha moltíssimes mencions sobre la naturalesa a la Bíblia. Un exemple, aquest poema sobre l’equilibri dels ecosistemes que es troba al llibre de Proverbis: “Hi ha a la terra quatre coses ben petites, però més assenyades que els savis: les formigues, poble sense poder, que a l’estiu acumulen provisions; les fagines, poble sense força, que posen a la roca els seus cataus; les llagostes, que sense tenir rei marxen ben arrenglerades; els dragons, que els atrapes amb les mans i s’esmunyen als palaus dels reis”.

Déu dóna molta importància a la naturalesa, i ha posat a les nostres mans la responsabilitat de cuidar-la. Sabent això, com podem dir que som cristians mentre deixem que l’avarícia posi en perill el nostre propi futur al planeta? És possible assegurar que creiem en Déu mentre destrossem conscientment el que Ell ens ha regalat?

N’hi ha prou en pujar als cims al voltant de la nostra estimada ciutat de Sant Feliu per a quedar admirats del que se’ns ha donat. Tot això no és gratuït. Defensem el medi ambient i fem-nos responsables de frenar el que nosaltres mateixos hem iniciat.

Joel Forster, Església Evangèlica Sant Feliu de Guíxols

—————

Volver