“El món cada cop va pitjor”, per Joëlle Philippe

11.11.2016 11:47

“El món cada cop va pitjor”

 

El resultat de les eleccions americanes ha sobtat tothom. També va passar el mateix el juny passat, quan els britànics van votar per referèndum sortir de la Unió Europea. 2016 està essent un any de sorpreses. Algunes de les reaccions més normals que he observat en el meu cercle d'amistats és la incredulitat, el “riure per no plorar” o el “catastrofisme”. I fins i tot, encara hi ha els que surten amb la cantarella “el món cada cop va a pitjor”.

 

Aquest és el darrer article que escriuré en aquesta publicació i m'agradaria ser explícita. Deixant de banda la pregunta de si Trump serà un bon president, vull plantejar-me si és veritat que el món cada cop va pitjor. Potser oblidem d'on hem vingut i cap a on anem. Si miro la humanitat a llarg termini, hi ha una mena de repetició, d'alts i baixos. La humanitat és a llarga escala el que nosaltres fem en el curt temps que estem aquí: prenem bones i males decisions, en general les segones en més quantitat que les primeres. Observant això, jo mateixa tendeixo a descoratjar-me.

 

El missatge de Jesucrist respòn a aquests dos nivells: la humanitat i jo, que col·lectivament i individualment donem l'esquena al nostre creador i preferim prendre males decisions. La llum va venir al món, però el món prefereix la foscor perquè així pot amagar les seves obres dolentes, explica Joan en la seva biografia de Jesús. Per a aquesta foscor, que sembla “cada cop pitjor”, Sant Pau, un altre deixeble de Jesús proposa una solució: “us ho implorem! Reconcilieu-vos amb Déu”.

 

I com reconciliar-se? Jesús predicava això: ”Convertiu-vos i creieu en les bones notícies!”. Jesús explica aquestes bones notícies més endavant, parlant amb Nicodem, un savi jueu, però abasten tota la humanitat, i són també per a tu i per a mí: ell, enviat de Déu. Déu que parla. Déu que es vol reconciliar. Déu que dóna esperança. Déu que regala gràcia en abundància: “perquè ha estimat tant el món que ha donat el seu Fill únic perquè no es perdi cap dels qui creuen en ell”. I tu? Què creus?

—————

Volver