Els focs artificials i la vida de l'ésser humà, por Arnold Forster

26.07.2014 11:51

 

Els focs artificials i la vida de l’ésser humà

 

Els focs artificials són un dels esdeveniments més importants i màgics de la Festa Major que cada any omple la nostra platja de gom a gom de ganxons i turistes. La barreja de la llum enlluernadora, els colors diversos i el so provoquen emocions i sensacions diverses que aporten aquest caire de festeig i celebració.

La creativitat i diversitat dels focs són gairebé infinites en sorolls, llums, i espurnes multicolors.

La pirotècnia és denominada com l‘art més efímer perquè la durada d‘un efecte, des que s’encén la metxa fins que s‘apaga l‘últim focus de llum, dura aproximadament entre 4 i 5 segons.

 

Tot això em fa recordar el Déu creador que, amb una diversitat encara més espectacular, va dissenyar l‘univers amb totes les estrelles i planetes, milers i milers de plantes, animals de terra i mar, i ho va coronar amb l‘ésser humà.

El rei David va exclamar en un dels seus salms: Quan miro el cel que han creat les teves mans, la lluna i els estels que hi has posat, jo dic: “Què és l‘home, perquè te‘n recordis? Què és un mortal, perquè el tinguis present?” (Salm 8). I més endavant fa la següent reflexió: “La vida de l‘home dura com l‘herba, la seva florida és com la dels camps; desapareix quan hi passa la ventada, i ni es coneix el lloc on era” (Salm 103).

 

Penso en la curta durada dels focs d’artifici, en un esclat que no és més que un decorat que es construeix i, a l’instant, es desmunta. Té raó David quan descriu la nostra curta estada en aquesta terra. Jaume, a la seva epístola, ens diu: “Sou un fumerol que es deixa veure un moment i tot seguit s‘esvaeix”. Tant ell com David ens recorden que la nostra vida té data de caducitat. D’altra banda, Jesucrist ens assegura en l‘Evangeli de Joan que ell és la ressurrecció i la vida i qui creu en ell, encara que mori, viurà; i tot aquell qui viu i creu en ell, no morirà mai més. Després d‘aquesta afirmació ell pregunta: “Ho creus, això?”

Estimat/da lector/a, quan aquest any ja no quedi el rastre, ni tan sols el record de cap llum a la platja pensa en aquestes paraules i comença una relació personal amb ELL. Estem a la teva disposició per donar el primer pas. Feliç Festa Major!

 

Arnold Forster, Església Evangèlica de Sant Feliu de Guíxols

—————

Volver