Jo també sóc natzarè, por Arnold Forster

14.10.2014 11:13

El Consell Evangèlic de Catalunya va publicar el següent comunicat no fa gaire:

"Ja n’hi ha prou de matar cristians per raó de la seva fe. Clar que en realitat l’Església gairebé sempre ha estat perseguida en un indret o altre d’aquest món de manera més oberta o de forma més subterrània. El que sorprèn de la situació actual, per diferent i més tenint en compte el segle en què vivim, és que s’ha tornat a les matances col·lectives. El que encara sorprèn més és la pública ostentació que s’ha fet d’aquestes matances, sense cap pudor ans tot el contrari. La disjuntiva de fugir o morir per mantenir-se ferms en la fe és una disjuntiva dramàtica, es miri per on es miri. I aquesta és la decisió que han hagut de prendre els nostres germans i les nostres germanes víctimes d’una cruel guerra.

Diuen els diaris que els milicians de l’Estat Islàmic marquen amb una “N”, de natzarè (seguidors de Jesús, el Natzarè), les Esglésies i les cases dels cristians. Aquesta marca significa que aquests edificis ja són propietat del nou Estat Islàmic. Com a mostra de solidaritat són moltes les persones, cristianes i no cristianes, que s’han identificat amb aquesta lletra, “N”, i se l’han fet seva. L’han replicat a la xarxa i per arreu per fer visible als nostres germans i a les nostres germanes que no estan sols. És per aquesta raó que avui vull tornar a confessar que jo també sóc natzarè, “N”, seguidor de Jesús, el Natzarè."

El 28 de setembre desenes d’esglésies protestants a Catalunya van sortir al carrer amb pancartes per solidaritzar-se amb els cristians perseguits i per destinar un temps de pregària per ells. A l’oficina de la nostra comunitat a Sant Feliu vam penjar un cartell amb el missatge "Jo també sóc natzarè". Al posar-lo vaig pensar que és molt fàcil publicar aquesta frase tan significativa en un país amb llibertat d’expressió i de reunió, sense por que en qualsevol moment un fanàtic religiós entri i m’amenaci de mort per confessar una fe diferent de la seva. És per això que volem gaudir d'aquesta llibertat i aprofitar-la per seguir compartint el missatge diferent de l’amor de Déu "que va donar el seu Fill únic, perquè no es perdi cap dels qui creuen en ell, sinó que tinguin vida eterna" (S. Joan 3:16).

Arnold Forster, Església Evangèlica de Sant Feliu de Guíxols

—————

Volver