Dia Internacional de l’Harmonia i el tractament dels refugiats

31.03.2016 12:27

Dia Internacional de l’Harmonia i el tractament dels refugiats

M’agradaria compartir un pensament d’en Guillem Correa, secretari del Consell Evangèlic de Catalunya, sobre la celebració del Dia Internacional de l’Harmonia en el Parlament de Catalunya:

"Tal i com tractem als refugiats que s’han acostat a Europa, la pàtria dels Drets Humans, segons els mateixos europeus, es vergonyós. Segurament per pal∙liar, en la mesura de les nostres possibilitats, aquesta situació el GTER (Grup de Treball Estable de Religions) va centrar la celebració al Parlament català d'aquest dia internacional en la defensa dels refugiats a Europa.

Les intervencions de tots els participants van ser més que encertades, però si hagués de destacar-ne una no serien unes paraules, sinó unes imatges que, de la mà d’un pastor evangèlic de la nostra província, ens van il∙lustrar quina és la feina de solidaritat que està realitzant l’Església Protestant en els llocs més candents de Grècia. La força de les imatges, i d’aquestes en particular, ens recorden que la casa del poble, que és el Parlament, és testimoni volgut del que s’està vivint a Europa.

Aquella va ser una jornada en defensa dels Drets dels Refugiats a Europa organitzada per les confessions religioses de Catalunya. Una veu en el desert? Un clam en mig de la nit? Una pregunta sense resposta? Segurament, però també la voluntat declarada de deixar constància de la injustícia social que s’està permetent i de la tasca que, en aquest context, s’està tractant de desenvolupar des de les diferents organitzacions d’acció solidària.

El drama dels refugiats, els que ja tenim entre nosaltres, els que pateixen el fred en les fronteres tancades europees i els que es troben desplaçats en molts d’altres països, no ha de caure en l’oblit. No oblidar-ho, i contribuir a què els altres tampoc ho oblidin, és un dels compromisos de la nostra fe que hem de mantenir viu".

Aprofito per afegir-hi dos versets del llibre dels Proverbis del rei Salomó que ens avisa que Déu coneix tota aquesta misèria i ens adverteix de la manera següent: "No t'aprofitis del pobre perquè és pobre, ni aixafis el desvalgut a la porta (frontera?), perquè Déu defensarà la seva causa i traurà la vida als que la treuen a un altre" (Proverbis 22:22-23).

 

Arnold Forster, Església Evangèlica Sant Feliu de Guíxols

—————

Volver