Els protestants també creiem en la Verge Maria, per Arnold Forster

22.05.2015 10:48

Els protestants també creiem en la Verge Maria

El mes de maig s'està acabant, el mes de les flors i, també,  el mes de Maria segons la tradició catòlica.

Com a evangèlic, i parlant de la mare de Jesucrist, sovint he sentit que els protestants no creiem en la Verge Maria. Això no es del tot així i m‘agradaria fer un petit aclariment sobre aquest tema.

Creiem en la Verge Maria en base a allò que la Paraula de Déu ens revela: una verge jove hebrea, temorosa de Déu i obedient als seus designis, feliç i benaurada com cap altra, escollida per Déu mateix per encarnar humanament al seu unigènit Fill Jesucrist concebut per l’Esperit Sant.

En tot sentit ella és digne de ser imitada quant a la seva confiança en el Senyor i el seu patiment a l‘hora del calvari que va sofrir el seu fill. És un exemple a seguir per les seves virtuts tal i com ho són altres personatges en les Sagrades Escriptures. Li volem donar tot el respecte que es mereix.

Ara, com en qualsevol altra doctrina, intentem cenyir-nos a la Paraula de Déu a l‘hora de valorar, i de gran manera, el paper de Maria, mare de Jesús. No hi trobem suport, per exemple, en la immaculada concepció, la seva virginitat perpètua, l'assumpció al cel i que ella és la reina de l’univers i mediadora entre els creients i Jesucrist, només per esmentar algunes creences.

Els protestants sí que creiem en la Verge Maria i l'admirem per la seva fe, donem gràcies a Déu pel seu ministeri i ens meravellem davant la seva vida exemplar. Però ens limitem a allò que entenem que ens revelen les Sagrades Escriptures.

Acabo citant la primera part del Càntic de Maria: "La meva ànima magnifica el Senyor, el meu esperit celebra Déu que em salva, perquè ha mirat la petitesa de la seva serventa. Des d'ara totes les generacions em diran benaurada, perquè el Totpoderós obra en mi meravelles: el seu nom és sant, i l‘amor que té als qui creuen en ell s’estén de generació en generació" (Evangeli de Sant Lluc 2:46-50).

Maria enfoca la seva pregària totalment en Déu, el seu Salvador, i així també ho fem els protestants.

Arnold Forster, Església Evangèlica Sant Feliu de Guíxols

—————

Volver