L’increïble capacitat de l’ésser humà (amb fe), per Joëlle Philippe

30.06.2015 12:43

L’increïble capacitat de l’ésser humà (amb fe)

Quan pensem en els grans personatges de la Bíblia, semblem admirar-los i observar-los de lluny, com un model a assolir. El que oblidem sistemàticament és que, malgrat les grans gestes que van poder realitzar, els seus començaments van ser humils, fins i tot podríem dir, poc prometedors…

Moisès, que va guiar el poble d’Israel fora d’Egipte i va establir unes normes morals i pràctiques per viure en comunitat, era no tan sols tartamut sinó també homicida. Ruth, la besàvia del rei David, una vídua pobra i a sobre, estrangera. El mateix rei David, un jovenet pastor d’ovelles, el germà petit de vuit germans. El profeta Jeremies, era només un adolescent quan va començar el seu ministeri. I què podríem dir d’altres, com l’apòstol Pau, qui en un primer moment va perseguir cristians i després va ser el més fervent deixeble de Jesús?

Aquest mateix Pau, en una carta als cristians de Corint (Grècia), escrivia que Déu li havia dit: “El  meu poder es perfecciona en la teva debilitat”. I als hebreus explicava que les grans gestes dels antics no havien estat realitzades per les seves forces humanes sinó per la fe i la confiança que tenien en Déu. Al llarg de la Bíblia, Déu no para de recordar al seu poble que confiï en ell i no en altres coses com els ídols o els diners. Totes aquestes són volàtils i ens distreuen de fer el bé al nostre voltant.

De fet, Déu no necessita grans persones per acomplir els seus actes. Per això el seu missatge és tant difícil d’acceptar: ens agradaria fer grans gestes amb les nostres forces. No obstant això, el poder i la glòria de Déu són més impressionants quan gent pecadora, petita i humil posa les seves (inútils) capacitats, amb fe, al servei de Déu i no per al seu propi benefici. Al cap i a la fi, així també va ser Jesús, a qui els cristians seguim: Déu fet home va néixer en un pessebre, però més tard va anar fins a la creu, i va morir per tots nosaltres. Un començament poc prometedor per a la gesta més gran mai explicada.

Joëlle Philippe, Església Evangèlica Sant Feliu de Guíxols

—————

Volver