Nigèria, Corea del Nord, Eritrea…, per Joel Forster

18.01.2016 19:15

Nigèria, Corea del Nord, Eritrea…

4.028 cristians morts per la seva fe. 198 esglésies tancades, saquejades o cremades. Són les estadístiques d’un sol país, durant el 2015: Nigèria. És un dels pitjors països en el món en el que viure si ets cristià o cristiana, segons la nova “Llista Mundial de Persecució” presentada per la organització Portes Obertes.

En l’informe anual es presenten els 50 països on les persones tenen més possibilitats de perdre la vida per defensar la seva llibertat en creure en el Déu de la Bíblia. En l’estudi s’inclouen factors molt concrets per mesurar la pressió sota la que viuen els creients, entre els quals: la repressió de l’estat, la pressió religiosa de familiars i de la comunitat, la violència sexual, i d’altres.

Tenen el dubtós honor de ser el “top 10” d’aquesta llista al 2015 els següents països: 1. Corea del Nord. 2. Iraq 3. Eritrea 4. Afganistan 5. Síria 6. Pakistan 7. Somàlia 8. Sudan 9. Iran 10. Líbia.

Segons la directora internacional de Portes Obertes, Lisa Pearce, “el jihadisme és la primera causa de persecució contra els cristians a nivell global”. Les altres ideologies que oprimeixen a més creients arreu del món són el nacionalisme religiós (como succeeix a la Índia), les lleis tribals, el proteccionisme denominacional d’algunes religions dominants (com passa a Chiapas, Mèxic), el control comunista (a països com Cuba, on les expressions religioses han de passar els filtres severs de l’estat), el secularisme agressiu (països desenvolupats en els quals algunes expressions de fe són eliminades de l’espai públic per la força), la corrupció organitzada i l’anomenat “totalitarisme paranoic” (com el que de Corea del Nord, per exemple).

En la mateixa línia han alertat altres organitzacions de Drets Humans (ONU, Amnistia Internacional, altres): la situació va a pitjor.

A Londres, uns 120 parlamentaris del House of Commons (el parlament britànic) van discutir les conclusions de l’informe el mateix dia que es publicava, el 13 de gener. Tan de bo aquí també sapiguem demanar al nostre govern que faci alguna cosa.

 

Joel Forster, Església Evangèlica Sant Feliu de Guíxols

—————

Volver