Un testimoni viscut de primera mà del poder transformador de Déu, per l'Arnold Forster

22.10.2015 13:10

Tot començà el Dia de Reis

Va ser el Dia de Reis d’enguany quan vaig rebre una trucada d’un jove argentí de 31 anys des d’un poble a prop de Sant Feliu. Andrés (nom canviat), entre sanglots, em va explicar la seva situació de trobar-se al carrer sense diners, sense feina, sense amics i amb una relació de quatre anys trencada amb la seva parella.

 

A casa nostra, després d’una bona dutxa i dinar, ens va explicar la seva història. Amb 23 anys va venir a Espanya sense papers, amb un grup de música i amb molta il·lusió de guanyar-se la vida tocant on fos. Aviat aquest grup es va desfer i ell es va quedar sol cercant petits treballs en diferents llocs. D’aquesta manera havia sobreviscut durant vuit anys al nostre país, fins arribar al punt actual de trobar-se sense res, i amb pensaments de suïcidi fruit de la desesperació.

 

Li vàrem pagar l’estada en un hostal durant un mes mentre buscava feina, però sense èxit. En aquell temps ens va agafar confiança i també començà a assistir a les nostres activitats. Tot i ser tan jove, ja havia tocat fons i s’adonà què li faltava qui realment podria donar esperança i sentit a la seva vida: Jesucrist. Una tarda li vaig explicar les Bones Noves, que Déu es va fer home mitjançant el seu Fill, i que aquest va morir a la creu pels nostres pecats. Li vaig dir que Ell el cridava a una nova vida, que podia ser el seu Salvador i Senyor si ho deixava tot a les seves mans. Andrés va fer aquest pas en presència d’uns creients que ja vàrem passar per aquesta mateixa experiència fa anys. A partir d’aquell moment tots els membres de la nostra comunitat vam ser testimonis d’un canvi radical a la seva vida.

 

Al no trobar feina aquí va prendre la decisió de tornar a Mallorca, on ja havia treballat sota unes condicions duríssimes per a una persona que l'havia tractat com un esclau. El mes passat la meva esposa i jo vam aprofitar les nostres vacances a l’illa per fer-li una visita. L’hem trobat molt feliç malgrat les seves circumstàncies difícils i el seu habitatge infrahumà. La lectura de les Sagrades Escriptures i les pregàries són el seu pa de cada dia. Va trobar una església evangèlica a Palma, on se sent ben acollit.

 

Per a nosaltres, que l’hem conegut des de la primera trucada telefònica el 6 de gener fins ara, és un testimoni molt clar del poder transformador de Déu en una persona que està disposada a confiar en Ell i seguir els Seus passos.

 

Arnold Forster, Església Evangèlica Sant Feliu de Guíxols

—————

Volver